Blodfortynnende behandling ved atrieflimmer

Ved atrieflimmer vil ikke hjertets forkamre lenger trekke seg sammen regelmessig, og det gjør at blodet lettere kan levre seg og lage blodpropper. En blodpropp som dannes i venstre forkammer kan løsne og følge blodstrømmen til hodet, og på den måten lage et hjerneslag.

Det forekommer også at det dannes blodpropper i høyre forkammer, og disse vil i så fall kunne løsne og følge blodstrømmet til lungene (lungeemboli). Blodårene i lungene har et effektivt innebygd system som kan løse opp små blodpropper, så det er sjelden at blodpropp til lungene utgjør et problem ved atrieflimmer.

Blodfortynnende behandling vil forebygge blodproppdannelse i begge forkamre, men gis først og fremst for å hindre hjerneslag. Du kan lese mer om blodfortynnende behandling ved atrieflimmer her.